На 17.11.2017 г. бе проведен Кулинарният фестивал в гр. Кешан Турция. Закриващата инициатива по  Проект “Мрежа Кулинарен Комшулук“ (CuliN) CB005.1.22.011, съфинансиран от ЕС чрез програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020 премина с голямо настроение и много, различни и вкусни местни турски и български ястия.

По време на официалната част в началото на фестивала приветствие за проекта и създаденото вкусно сътрудничество поднесе кмета на гр. Кешан – г-н Мехмед Йозджан.

Г-н Хюсеин Чакмак /председател на Камарата на хотелиерите, ресторантьорите и кафетериите в Кешан/ и г-жа Янка Димитрова /председател на Асоциация Биомрежа/ отчетоха успешно работата по проекта и изразиха своята увереност в продължаване на ползотворно сътрудничество между хотелиерите, тур операторите и ресторантьорите от двата региона – Одрин и Бургас.

Същинската част на фестивала предложи на всички присъстващи  традиционните турски тава джигер, ориз, кебап, ашуре, халва от сирене, различни видове хляб, супи и риба и др. и българските – тиквеник, сладко от люти чушлета, погача, зеленчукови палачинки, баница, сарми, крушен булгур и още десетки вкусни ястия бяха.

Българските народни песни и турски народни танци внесоха още интересни емоции, като накараха всички да се хванат на голямо хоро.

Кулинарният фестивал в Кешан приключи показвайки, че когато комшулукът е факт подобията и различията между комшиите са интересни, полезни, вкусни и весели.

Медии отразили фестивала: