Проектът КУЛИНАРЕН КОМШУЛУК е създаден, за да открие възможности за кулинарен туризъм, като създаде кулинарни маршрути и обучи представители на бизнеса и публичното управление в това как да използват създадения туристически продукт в своите области и общини.

Заедно представители на област Бургас (гр. Поморие) и област Одрин (гр. Кешан) ще обменят опит, ще станат част от кулинарни фестивали и ще създадат мрежа от устойчиви и ползотворни контакти.

Чрез особеностите на местната кухня в две съседни географски области на България и Турция, ние започваме своето пътешествие в търсене на прилики и разлики, кулинарни шедьоври, истински здравословни продукти и производителите им.

Местните храни са свързани с легенди, истории и приказки. Те са изключително интересни, защото карат туристи и пътешественици да следват забележителностите, обвързани с определен тип храна или да се отклонят от пътя си, за да посетят близки до забележителностите места, където се приготвят вкусни местни специалитети и чиста, полезна, истинска храна.

Проектът КУЛИНАРЕН КОМШУЛУК се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество на Евопейския съюз – Interreg – IPA CBC Bulgaria – Turkey Programme 2014 – 2020. Средствата по програмата се разпределят според видовете дейности между партньорите: за България – Асоциация БИО МРЕЖА – Поморие, за Турция – Камарата на ресторантите и кафетериите на гр. Кешан.

Няма актуални конкурси.